Sayfalar

Perşembe, Temmuz 09, 2009

Data Mining Cup 2009 tamamlandı

Daha önceden duyrusunu yapmış olduğumuz Veri Madenciliği 2009 yarışması tamamlandı. Duyrusunu geç yaptığımızdan olmalı Türkiyeden bir gurup yok. Ama önümüzdeki senenin tarihi belli olmuş şimdiden duyuralımda sorumluluk üzerimizden kalksın

Data Mining Cup 2010 : 15 nisan - 13 mayıs arasında olacak.

Bu seneki verilere bakarak antreman yapabilirsiniz

http://www.data-mining-cup.com/Wettbewerb/Aufgabe

4 yorum:

Unknown dedi ki...

Teşekkürler Hocam

birol kuyumcu dedi ki...

Vazimemiz
katılacak olanlar varsa buradan duyara biliriz

fujixblog dedi ki...

Tesadüfen rastladigim bir yazi. Su anda Karlsruhe'de egitim görüyorum ve bu dönem yaptigim bir uygulama dersi araciligiyla ben de bu organizasyonda yer almayi basardim(5. olan takim, Karlsruhe Team I). Her ne kadar fizikciler bizi(aslinda herkesi) gecmis olsa da, gercekten mutlu eden bir deneyimdi.

Dikkat cekilmesi gereken nokta, datalarin birazcik garip olmasiydi. Örnegin, Isvec'teki üniversitede Erasmus ögrenimi yapan ve ayni zamanda bizim dersimizde de asistanlik görevi yürüten birisi KTH adiyla yarismaya katildi, ancak zaman acisindan sorun yasadigi icin oldukca kaba bir model ile sonuc gönderdi. Tam olarak animsayamasam da, cok az preprocessing ve k Nearest Neighbor ile model olusturup yollayarak ilk 10 icerisinde yer aldi. BU yüzden datayi ilginc olarak degerlendirdim.

Bu da iceriden birinin görüsüdür :-)

birol kuyumcu dedi ki...

İçeriden birinin görüşünü duymakdan memnun olduk
teşekkürler