Sayfalar

Pazartesi, Aralık 06, 2010

OpenCv 2.2 yayınlandı

OpenCv nin 2.2 versiyonu yayınlanmış
Neler değişmiş diyorsanız buraya
Kuralım bakalım diyorsanız
windows ve VS2010 için kurulum dosyası buraya
yok ben kendim derlerim arkadaş diyorsanız buraya
Linux için mecbur kendiniz derliyeceksiniz zaten buraya


Müracaat edin

Henüz kurmadım, yazılanlara göre konuşursak
  • Kütüphane komple yeniden organize edilmiş daha küçük parçalara böülünmüş (opencv_core, opencv_imgproc, opencv_highgui, opencv_ml , opencv_features2d, opencv_video, opencv_objdetect,  opencv_calib3d , opencv_flann, opencv_contrib,  opencv_legacy, opencv_gpu) tabii bu değişiklik link ayarlarını değiştirmemizi gerektirecek gibi
  • Android için OpenCv derelenebiliyormuş burada
  • Highgui için Qt destekli özellikler eklenmiş ( Bence tamamen saçma birde Qtnin dll lerini felan eklemek gerekecek tavsiye ederim eğer ekstra GUI özelliği lazımsa FLTK kullanın örenkleri bizim programlarımızda var )
  • GPU desteği verilmeye çalışılıyor fakat CUDA'lı  OpenCv  e-mail gurubundada tartışıldığı gibi bencede NVidia'nın CUDA sı yerine OpenCL'i kullanmak daha mantıklıydı fakat geliştiriciler böyle takdir etmişler. ( daha önce benzeri bir mantıksızlık OpenMP nin yerine İntelin TBB sine geçmekle yapılmıştı   BSD lisanslı bu popüler kütüphane ticari ürünlere eklemlenerek dolaylıda olsa bizi ücretli ürünlere mecbur etmeye çalışıyor gibi bakalım sonuçda ne olacak... )

7 yorum:

İsmail dedi ki...

Güzel haber! Teşekkürler bilgilendirme için.

Adsız dedi ki...

bu sürümünü 2008 ıdesinde kullanabilirmiyiz yani yeni özelliklerini kullanabilirmiyim 2008 de bilmiyorum ama normal 2008 de kullanmak için bunu indirsek olurmu yoksa bie alt sürümünü mü indirmeliyim.

birol kuyumcu dedi ki...

Bir sorun olacağını sanmıyorum

ExpLoiT dedi ki...

OpenCV'yi kullanmam gereken bir proje ödevim var. Ve sitenizi bulduğumda mutluluktan ağlayacaktım neredeyse :) tam olarak ihtiyacım olan herşeyi paylaşıp anlatmışsınız. Bana çok faydanız olacak. Teşekkür ediyorum. Allah sizden razı olsun.

Adsız dedi ki...

Bence Qt a uygulanması doğru olmuş. Çünkü çok kullanışlı bir framework.

Kerem dedi ki...

OpenCV kullanarak CUDA ile görüntü filtreleri için:

CUDA ile OpenCV Webcam Görüntü Filtreleri

birol kuyumcu dedi ki...

Link için teşekkürler Linkinizi OpenCv linklerine de Ekledim