Sayfalar

Cumartesi, Eylül 06, 2008

İnternette dağıtılan İlmin zekatı

Eskiden herhangi bir konuda örnek program bile bulabilmek zor işti. Bilgisayar dergileri ya programlamayla ilgili ekler verirlerdi yada içlerinde 3 - 5 yazı olurdu. Ve o zor imkanlarla elimize geçen kaynakları tabiri caiz ise son damlasına kadar kullanırdık. Günümüzde özelliklede internet sayesinde bilgiye ulaşmanın çok kolaylaşmasına rağmen insanlar bu imkanlardan yeterince faydalanmıyorlar. Bu konuda eski bir arkadaşa sızlandığımda. Arkadaşım "Bir şeyler kolayca elde edilince kıymeti bilinmiyor" dedi ve galiba haklıydıda...

Ben şimdi size yine İngilizcesi ve de İyi bir internet bağlantısı olan için gayet kolayca ulaşabileceğiniz bir kaynakdan bahsedeceğim. videolectures.net "exchange ideas / share knowledge" sloganıyla çalışan bir site. Envai çeşit konuda video şeklinde dersleri slayt gösteriside yanında olmak üzere seyredebiliyorsunuz. Mesela Computer Vision konusunda 41 tane ders görünüyor. Öğrenmek isteyen için büyük fırsat.

Hemen her filim için türkçe alt yazı hazırlayan internette kolaylıkla bulabilmeniz için siteler hazırlayan fedakar insanlarımızın bu video derslerinden haberleri yok herhalde. Yoksa filimlerden katbe kat memleketimiz için daha faydalı olan dersler içinde alt yazı hazırlamazlar mı ...

Üniversitedeki Fedakar hocalarımızın böyle bir imkandan haberleri yok olmalı. Yoksa hocalarımız ilimlerinin zekatını seve seve vermezlermiydi. Benzeri bir siteyi Türkiyede türkçe olarak oluşturmazlarmıydı...

İşte Haberdar oldunuz ey Fedakar arkadaşlar ! çalışmalarınızı ve ve Ey Fedakar Hocalarımız İlminizin zekatını bekliyoruz. Malum Zekat fakirin hakkıdır, zenginin lutfu değil !

8 yorum:

Serdar KARAÇAY dedi ki...

İlmin zekatı,paylaşmak ve öğretmektir.Yoksa af edersiniz;eşşekten farkı kalmaz,eşşek yük taşıyor,biz ise bilgi taşıyoruz.

Kolya gelsin.

Adsız dedi ki...

Sitede yer alan videolarda eğer slayt gösterisi ile bir anlatım varsa videonun yanında aynı slayta ait resimler sırayla geçiyor.
Çok hoş bir dizayna sahip ve içeriği de oldukça güzel bir site.

Bilgilendirme için çok teşekkür ederim. İyi günler.

Adsız dedi ki...

Çok güzel bir siteymiş. Bilgilendirdiğiniz için teşekkürler.

birol kuyumcu dedi ki...

@serdar
kimseye eşşek demiyoruz, gayrete getirmeye çalışıyoruz.

@ahmett
slayt gösterisi ingilizcesi benim gibi zayıflar için biraz daha iyi oluyor :)

@ismail arı
siz zaten tez sunumunuzun videosunu hazırlayıp yayınlayarak böyle bir hizmete başlayan öncüler arasına katılmış oldunuz darısı diğerlerine

Adsız dedi ki...

Neydi bizim hikayemiz? Birisi, diğerleri, hiç kimse... :)
Fakat kişiler arasında Türkler de var. Azımsanmayacak kadar hem de. Sunumlar sadece slayt değilmiş. Güzel dökümanlar var. Yer imlerine ekledim. Tşk.

Adsız dedi ki...

Böyle bir siteden bizi haberdar ettiğiniz için teşekkürler.
Bu tarzda eğitici videoları,dökümanları sitesine taşıyan ,hem altyazı hem de döküman türkçeleştiren bildiğim tek bir firma var ; çizgi elektronik.

portal.cizgi.com.tr

Niyazi SARAL firma sahibi.Ülkemizde bilişim dünyasına değer katmaya çalışan bir abimiz.Siteyi biraz gezerseniz bunu hissedersiniz.

birol kuyumcu dedi ki...

bizimde sizin bahsettiğiniz siteden haberimiz yoktu
teşekkürler...

Adsız dedi ki...

mükemmel bir paylaşım, çok teşekkürler:)