Sayfalar

Çarşamba, Nisan 08, 2009

FannTool 1.0 'e doğru

Evet uzun bir aradan sonra FannTool'a dönüş yaptım ve FannTool 1.0 için çalışmalara başladım.
Aklımda olan bir kaç konu var, Onlarla başlayacağım. Bu konuda görüş, istek ve fikirileriniz varsa paylaşmanızı bekliyoruz. Onlarıda dikkate almaya çalışırız.

6 yorum:

Ceyhun dedi ki...

1.0 önemli bir adım :) Ben göremedim o versiyonları darısı başıma artık.

birol kuyumcu dedi ki...

İnşallah...

Aslında gayet de kolay oluyor. Yazıyorsunuz versiyon kısmına 1.0 tamam... :)

şaka bir yana Her ne kadar güzide memleketimde pek itibar edilmesede, Yapay Sinir Ağları gibi bir konudaki programın bir yılda 2500'ü aşan indirilme sayısına ulaşması kolay olmasa gerek...
Bu arada proje açık kaynak kodlu, projeye katılmak isteyen oldu da biz mi kovaladık ?

Ceyhun dedi ki...

hehehe acaba o indirenlerin kaçı ülkemizden? pek ilgisiziz bu konulara karşı haklısınız. ben yapay zeka konularına meraklıyım ama şimdilik izlemekle yetiniyorum :) yurt dışında böyle projeler ortaya çıktımı hemen destek görüyor. büyük topluluklar var. arada çeşitli yazılımların tarihlerini inceliyorum. her ne kadar programlama ile ilgilensem de esas olarak işletme öğrencisiyim ve bu özgür yazılımların gelişim süreçlerine baktığımda daha fikir ortaya çıktığında bir grup katılımcı destek oluyor hızlıca yol kat edebiliyorlar. bizde ortak çalışma kültürü zayıf gibi... herkes birbiriyle kavga etmekten çalışmaya vakit bulamıyor. inşallah bilinçli vatandaş sayısı azar azar olsa da artar da bizlerde adımızı tekrardan dünyaya duyurma fırsatı buluruz.

Bora Ciner dedi ki...

birşeyi merak ediyorum, yazdığımız programa kodlar ekleyerek mi fann 'ı kullanacağız yoksa ayrı bir araç olarak mı?
kod ekleyerek ise,bu fann kütüphanesi ne yapabilmemizi sağlar?

teşekkürler

birol kuyumcu dedi ki...

FANN bir Yapay Sinir Ağı kütüphanesidir. Yapay Sinir Ağları için en önemli kısım belkide eğitilmesidir. Aynı verilerle belkide pek çok değişik şekilde eğitim denemesi yapmak gerekebilir. FannTool temel olarak buiş için yazıldı. YSA eğitildikten sonra prograınızdan kolaylıkla çalıştırılabilir.
detaylı cevap için önceki yazılarıma bakabilirsin

Bora Ciner dedi ki...

tamam abi, bakıyorum ;)
teşekkürler..