Sayfalar

Cumartesi, Ekim 06, 2007

Kıyamet Nezaman Kopar ?


MCH - Ooo bk hoş geldin sen buralara uğrarmıydın ?
BK - İş güç pek fırsat bulamıyoruz ! ... Hocam nasılsınız ?
- Allah a şükürler olsun...
...
- Ben bir şey sormak istyordum ?
- buyur bildiğimiz kadarıyla cevaplandırmaya çalışırız.
- Efendim Ozon tabakası delinmiş buzullar erimeye başlamış küresel ısınma ve kuraklık başlamış, Ekolojik dengeler bozuluyormuş
- Buyrulur ki
" İnsanların ellerinin işledikleri günahlar sebebiyle,karada ve denizde fesat meydana çıktı ki(Allah)yaptıklarının bir kısmını kendilerine tattırsın, olur ki, belki geri dönerler. "
- üstelik ben geçenlerde Bir haber okudum Yemen de bir yanardağ faliyete geçmiş...
- eee
- Vakti zamanında kıyamet alametleri ile ilgili bir yazı okumuştum. orda ki alametlerden biride "Yemenden çıkacak ateş" diye hatırlıyorum neler oluyor hocam Kıyamet kopuyorda habrimiz mi yok ?
- Hoca Nasrettine Sormuşlar Kıyamet Nezaman kopar diye ?
- Ne demiş peki
- Nasrettin hoca şöyle cevaplandırmış "Bizim hanım öldüğünde küçük ben öldüğümde büyük
kıyamet kopar "
- yani ?
- Kişinin sevdiğinin ölümü o kişi için küçük bir kıyamet koparır. Kişinin ölmesiyle o kişi için kıyamet kopmuştur artık.
- Eline bir kitap alır ve okumaya başlar -
Ey gafil Nefsim! Bil ki, galat-ı his nev'inden, gayet muvakkat dünyayı lâyemut ve daimî görüyorsun. Etrafına ve dünyaya baktığın zaman bir derece sabit ve müstemir gördüğünden, fâni nefsini de o nazarla sabit telâkki ettiğinden, yalnız kıyametin kopacağından dehşet alıyorsun. Güya kıyametin kopmasına kadar yaşayacaksın gibi, yalnız ondan korkuyorsun. Aklını başına al. Sen ve hususî dünyan, daimî zeval ve fenâ darbesine mâruzsunuz. Senin bu galat-ı hissin ve mağlâtan şu misale benzer ki: Bir adam, elinde olan aynasını bir hane veya bir şehre veya bir bahçeye karşı tutsa, misalî bir hane, bir şehir, bir bahçe, o aynada görünür. Ednâ bir hareket ve küçük bir tagayyür aynanın başına gelse, o misalî hane ve şehir ve bahçede hercümerc ve karışıklık düşer. Hariçteki hakikî hane, şehir ve bahçenin devam ve bekası sana fayda vermez. Çünkü, senin elindeki aynadaki hane ve sana ait şehir ve bahçe, yalnız aynanın verdiği mikyas ve mizanladır.

Senin hayatın ve ömrün aynadır. Senin dünyanın direği ve aynası ve merkezi, senin ömrün ve hayatındır. Her dakikada o hane ve şehir ve bahçenin ölmesi mümkün ve harap olması muhtemel olduğundan, her dakika senin başına yıkılacak ve senin kıyametin kopacak bir vaziyettedir. Madem öyledir, sen bu hayatına ve dünyana, çekemedikleri ve kaldıramadıkları yükleri yükletme.
- Anladım kendi kıyametimiz için hazırlanmalıyız Kainatın ki için yapacağımız bir şey yok mu ?
- İyi bakarsan görebilirsin
- mesela
- mesela Kuranı Kerimde
"Yeyin - için ama israf etmeyin.Çünkü Allah israf edenleri sevmez."
buyruluyor
mesela Efendimiz
“Her kim boş, kuru ve çorak bir araziyi ihya ederse bu amelinden dolayı Allah tarafından mükâfatlandırılır. Herhangi bir canlı ondan faydalandıkça orayı ihya edene sadaka yazılır.”
mesela
...
...
...

mesela

“Kıyamet kopmaya yakınken elinizde bir ağaç fidanı varsa ve onu dikmeye vakit bulabilirseniz onu dikin”
- Anladım hocam
- İnşallah ?
- peki bir sorum daha var Kıyamet ne zaman kopacak ?
- La yağlemül gaybe illallah
...

1 yorum:

mozgan dedi ki...

- Kiyamet ne zaman kopar? Diye Hoca'ya sormuslar, O'da:
- "Hangi kiyamet?" demis.
- "Kiyamet kaç tanedir?' demisler.
- "Aslinda kiyamet iki tanedir. Kisinin kendi ölümü küçük kiyamet, dünyanin parçalanmasi ise büyük kiyamettir. Bizim ev için sorarsan karim ölürse küçük kiyamet. Ben ölürsem büyük kiyamet!" diye karsilik vermis.

Neden insanoglu dünyanin kiyametini merak eder durur? Hoca'nin dedigi gibi, insan kendisi ölünce zaten kiyameti kopmus demektir..!