Sayfalar

Cuma, Ocak 30, 2009

Finger Tracking Desktop Experience



"Finger Tracking Desktop Experience" bir Master Tezi Sylvain BLOT tarafından hazırlandı. Kısaca anlatmak gerekirse parmak ile çizilen işaretleri tanıyarak yeni bir tür Arabirim oluşturmuş. Ve işin ilginç tarafı İşareti takip etmek için Wii kullanmış. Programı python ile yazılmış, kaynak kodlarıda tezin sonuna eklenmiş. İşaretleri tanımak için YSA - FANN kütüphanesi - kullanılmış. Sylvain BLOT'un sitesini yakın zamanda devreye alacağını söyledi : www.sylvain-blot.Com
Tezi ise şimdilik buradan indirebilirsiniz
Download : Finger Tracking Desktop Experience _SylvainBLOT

İndirin ve inceleyin zihin eksersizi olur...

Konunun benimle alakasına gelirsek Tezin YSA ile ilgili kısımlarıyla ilgili bir kaç ufak görüşmemiz olmuştu. Sağolsun bu gün tezinin bittiğini bildirdi va bana bir kopyesini gönderdi.

Demek ki Vefa Sadece İstanbulda bir semt adı değilmiş...

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Hocam iyi güzel de , yapılan gerçekten güzel de , fakat biraz yorucu bir yöntem , yani elimizi havaya kaldırıp komut verme işi yorucu , kimse öyle kullanmak istemez bilgisayarı , bunun yerine benim aklıma gelen , elimiz yine mouse varmış gibi masada yerinde dursa, sadece parmaklarımızın hareketi analiz edilse çok daha kolay olmaz mı , yani webcam elimizden 20cm yada ne bileyim 40-50 cm uzakta , masa yüzeyine bakar şekilde konumlandırılmış olsun , sadece yüzey ve el görüneceği için sanırım işlemesi de çok daha basit olur ,mesela işaret parmağı doğrudan imleci yönetse,baş parmak pencereler arası geçişleri falan... siz ne dersiniz ?

birol kuyumcu dedi ki...

Olmaması için hiç bir eksik yok Yani hocanın dediği gibi Yağ var Şeker var Un var Aç insanda çok ama helva yapan yok