Sayfalar

Çarşamba, Aralık 02, 2009

Bizden Haberler

Necefli Maşrapa ile ara verdik Bu da geçer Ya Hu ile döndük şükür...

Ekonomik krizin etkisiyle azalan işler, azalan çalışma saatleriyle devam ediyor. Bütün bunların üstüne ücretsiz izinler ve olan işinide kaybetme psikolojisindeki patronlarla muhatap olmak gibi sıkıntılar içindeyiz.

Bu artan sıkıntılarımızdan ve boş vaktimizden haberdar bazı dostların   " Bırak bu entel dantel işleride .Net öğren piyasanın %70'i bunu istiyor artık. olurda işsiz kalırsan işine yarar" mealindeki nasihatlarına uyup C# öğrenmeye başladım.

C  / C++ bilen biri olarak pekde zorlanmadım. Pek çok özelliği aynı. Programlama ortamı da bana (Toprağı bol olsun ! ) bizim CBuilderı hatırlattı.  Yabancılık çekmedim kısacası. Tuhaf buluğum taraflarıda oldu tabii
  • printf yerine paskalvari writeline kullanmışlar en kötüsüde güzelim format sitilini değiştirmişler
  • Referans ve Değer kullanımını aynı şekilde yapmışlar.
  • Fonksiyon pointerlar yerine Delegate denen bir şey varki evlere şenlik
  • Dilin özelliklerinin sürekli değişmeside hoşuma gitmedi Başlangıçta beğenilen sistemlerin özelliklerinin alınması iyi bir şey ama bu nun süerkli hale gelmesi hiç hoş değil bence. Ben şahsen Dilin kurallarının biraz durağan olması taraftarıyım. zırt pırt değişmesi hoş değil.
  • FLTK ya alışmış biri olara bir kamyon DLL ile bağlı program yazmak tuhaf geliyor.
işin güzel olan tarafı Pek çok Kütüphanenin eşleniği yada .Net wrapper'ı var. Alıştığımız kütüpanelerden feragat etmemiş olacağız yani. Üstelik Microsoftun şimdilik göz yumduğu Mono sayesinde Cross-Platform uygulama geliştirmeniz mümkün. Sözün kısası  C / C ++ dan vazgeçmedik ama Pekiştirmek için bir süre C# ile yazılmış örnek programlar görürseniz şaşırmayın.

Gelelim ikinci haberimize.  FannTool'un kullanım kılavuzunun İngilizce versiyonu çıktı. Sağ olsun  Dr. Michael Schaale yardımcı oldu. indirmek için FannTool Users Guide laf aramızda Türkçesinden de daha derli toplu oldu.FannTool  için yardım istediğimizide bu vesileyle duyurmuş olalım. Kimbilir belki sesimizi Türkiyeden de duyan olur...

3 yorum:

Esat ARSLAN dedi ki...

Hayat insanı neler öğrenmek zorunda bırakıyo ilginç birde kriz teğet geçti derler :).
Yanlış hatırlamıyorsam bir yazınızda bu işten para kazanmadığınızdan bahsetmiştiniz görüyorum ki artık para kazanma niyetini var C# bunun için en doğru seçim.
Yeni girdiğiniz bu yolda size başarılar dilerim. Allah yolunuzu açık etsin.

birol kuyumcu dedi ki...

amin
Hayırlı dilekleriniz için teşekküreler

mkysoft dedi ki...

İyi yanlarını görüp kendimizi teselli etmek en güzeli;
yavaş işte!