1) TensorFlow : Google ın yayınladığı açık kaynak kodlu bir kütüphane. Derin öğrenme konusunda Tensor terimini çok duyacaksınız. Tensor çok boyutlu veri matrisleridir.
Bu kütüphane ile tensörlerin akışı ile yapay öğrenme metodları gerçekleştiriliyor. Tıpkı caffe deki gibi çekirdek kütüphane c++ ile yazılmış olsada, ana kullanım Python üzerinden yapılabiliyor. Lisansı ticari kullanıma uygun. Bence bir başka eksi yön windows desteği yok malesef.
2) The VELES : Bu kütüphanede Samsung firmasının geliştirmiş olduğu derin öğrenme kütüphanesidir. Pythonda geliştirilmiş ve GPU için hem CUDA hem OpenCL desteği var.
Lisansı yine ticari kullanıma uygun.
3) Computational Network Toolkit (CNTK) : Bu kütüphanede Microsoft'un C++ temelli geliştirdiği yine açık kaynak kodlu kütüphane. Benim gibi C++ kullanan kişiler için bir avantaj elbette. Microsoft ne derece arkasında duracak bilemiyorum. Malesef halen beta statüsünde duruyor.
4) Intel® Deep Learning Framework : Intel firmasının geliştirmiş olduğu yine C++ temelli bir kütüphane C API kullanılarak çağrılıyor. hem CPU hemde GPU desteği var fakat GPU için OpenCl temelli kodlama yapılmış.
5) Theano : Python da yazılmış çok genel bir kütüphane doğrudan derin öğrenme için kullanıldığı gibi üzerine yazılmış keras veya lasagne gibi kütüphanelerle de kullanabiliyorsunuz. pyCuda ile GPU kullanarak çalışmasını hızlandırabiliyor.
6) MXNet : C++ temelli bir kütüphane. Hemen hepsinde olduğu gibi C++ ile değil. Python,R, Julia gibi diller üzerinden kullanabiliyoruz. Windows için hazır paketleri var.
7) warp-ctc : C temelli bir kütüphane. Baidu nun ürünü Torch üzerinden kullanılacak şekilde düşünülmüş. Ses tanıma üzerine çalışmışlar
Bu liste böyle uzuyor gidiyor. Bu tür kütüphaneler ,dökümanlar ve kitaplar gibi kaynakların listelendiği aşağıdaki linke bir göz atın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder