Sayfalar

Pazartesi, Mayıs 07, 2007

Bu Ülkenin Farkındamısınız !

Takib ettiğim forumların off topic yada sohbet kısımlarında rastlıyorum . Siyaset üzerine olan konularda başlıyor bir kapışma. Pek çok konuda hem fikir olan, gerektiğinde biribirlerinin yardımına koşan bu kişilere neler oluyor da böyle davranıyorlar ?
Bu sorunun cevabı için Cemil Meriç'e müracaat etmek lazım. Peki neler diyor Cemil Meriç

Pamuk ipliğinden biraz daha sağlam tek bağ: düşünce birliği. da rüzgarın her an tehdit ettiği bir kandil. Düşünce birliği, düşünen insanlar arasında olur. İnsanların kaçta kaçı düşünür? Düşünenlerin kaçta kaçı karşılaşır ve açılır birbirine.

Internet alemindeki sevyeli forumlar işte bence düşünen insanların karşılaşıp birbirlerine açılacağı yerelerdir. Oysa düşünce yerini slogana bırakıyor. Alın size kör döğüş sloganları her kesim kullanabilir
.... Elden gidiyor
Kahrolsun ... Yaşasın ...

üç noktayı kendi görüşünüze göre doldurup savurun düşmanın ! yüzüne .

Ellerinde birer mühür "bizdensin, bizden değilsin, solcusun, sağcısın"* gibi bir tespitte bulunmak gibi bir görevleri de vardı bazılarının. Siz kimdiniz, onlar kimdi? İki tarafta bu ülkenin insanlarıydı ama ya ideolojiler: "Sol-Sağ" çılgın sevgilerin ve şuursuz kinlerin emzirdiği iki ifrit.
oysa ki

karanlık kinlerin birbirine saldırttığı çılgın sürülerin savaş çığlığıdır slogan, ilkelin budalanın papağanın ideolojisidir. düşünce ile çığlık bağdaşmaz. şuurun sesi çığlık değildir. yabani bağırır. medeni insan konuşur.
ve Milleti biri birine düşüren aydınlarımızada bir çift lafı vardır Cemil Meriçin
her dudakta aynı rezil şikayet: yaşanmaz bu memlekette! neden? efendilerimizi rahatsız eden bu toz bulutu, bu lağım kokusu, bu insan ve makine uğultusu mu? hayır, onlar türkiye'nin insanından şikayetçi. insanından, yani kendilerinden. aynaya tahammülleri yok. vatanlarını yaşanmaz bulanlar, vatanlarını yaşanmazlaştıranlardır. türk aydını, kitab-ı mukaddes'in serseri yahudisi... hangi türk aydını? kaçanlar ne türk, ne aydın. bu firar bir kabil** kompleksi.
Yıllar evvel -tekrar tekrar - okuduğum Bu Ülke 'yi Bütün arkadaşlara tavsiye ediyorum.
Denize atılan bir şişe her kitap. Asırlar, kumsalda oynıyan birer çocuk. İçine gönlünü boşalttığın şişeyi belki açarlar, belki açmazlar.

Açın bu şişeyi Bu ülkenin farkında olmak için.


* Ben tarihden "Türkler Hilal taktiğiyle pek çok orduyu yendiğini " okudukça Hayret eder dururdum. Nasıl oluyorda aynı taktiği yiyorlar diye ? Şimdi düşünüyorumda Türklerinde bu konuda Diğer milletlerden bir farkı yok. Ta Hunlardan beri Türkleri Bölerek yıkıyorlar...
Doğu - Batı Hun, Doğu - Batı Göktürkler, şimdilerde devam ediyor Doğu - Batı taraftarları , İlerici -Gerici , Sağcı-Solcu, Cumhuriyetçi -Demokrat ,...
Bu böyle sürüp gider Ne demiş İstiklal Marşımızın şairi
Tarih tekerrürden ibarettir derler İbret alınsaydı hiç tekerrür mü ederdi?


** Kabil kardeşi Habili öldüren İlk Katil...

Hiç yorum yok: