Sayfalar

Cuma, Aralık 04, 2009

Text Generator



ısırmış ve, “Al bak harika!” diyerek uzatmış, küçük oğlana gelmiş. Elindeki ışığı kızın ana-babasına yollamış. Onları karşısında görünce hemen ormana varmışlar. Ormanda bir ülkeye gitmiş. Tavukla horozun parlak ışıklar sızan son gemiden ona acımışlar ve sert geçmiş. Çirkin Ördek, ama prense dönüşmüş. "Korkma, " En altta eşek, köpek eşeğe. " diye düşünmüş Güzel. “Seninle evlenmek zorunda bırakmışlar. Küçük oğlan hemen bir daha fazla bir kucak dolusu güzel bir çocukmuş. Sabah gözlerini açmış sanki. Her yer istemiş. Ak sakallı adam kıza dönerek "burada her rastgeldiği insana, “Bu taraftan gelin,” demiş. Dışarı çıkmış; arpa getirerek tavukla horozun önüne serpmiş. İneğe de öğle yemeğimi büyük ve bir süre sonra her şeyden bol bol var! Haydi merdivenden yukarı çıkmış. Güzel tavukla horozun önüne serpmiş. İneğe de soğukmuş. Şimşekler çakıyor, rüzgâr yerden çıkıp gitmişti... Herhalde dosdoğru yoluna oğul, ben Çirkin Ördek’in tam mı yitireyim?” demiş. "Bir kese altının çalıntı olduğuna karar vermiş, üçünü de dillerde yankılanmış. 
 İlk C# örneğimizi yayınlıyoruz. Bir ilk de örneğin alanı -ucundan kıyıcığından bir örnek sayılır belki - Doğal Dil İşleme ( Natural Language Processing).

Yapılan işlem pek de karmaşık değil.Kendisine verdiğimiz yazıları kelime çiftlerine ayırıp peş peşe gelme sayılarını tutuyor. ve  Yazı üreteceği zaman bir kelimeden diğerine peş peşe gelme sıklığını  kullanarak seçiyor.sonuçtada yukardaki gibi yazılar çıkıyor.Başlangıç verileri için İnternetten bulduğum masalları ekledim.


İndirmek için : TextGen

2 yorum:

mkysoft dedi ki...

Yapay sinir ağları ilede ilgili olmuş bence, yapay sinir ağlarının doğası bu tamamen.

birol kuyumcu dedi ki...

Daha çok istatistik ama üzerine bir kaç YZ metoduyla ilginç bir şeyler olur gibi geliyor bana bakalım